To, čo považuješ za problém, je dar, ktorý máš vyriešiť.

(Ludwig Wittgenstein)

24 hodinovka v Le...na FARE ( A night in the "Nová zborovka")

           Fotogaléria Fotogaléria

Zvyknú sa konať rôzne súťaže a preteky, ktoré trvajú 24 hodín. O niečo podobné sme sa pokúsili aj my, ale v trochu inom význame. Ku Dňu detí sme pripravili stretnutie, kde sme „od jedného večera do druhého večera“ boli spolu s deťmi, ktoré prijali pozvanie, konali sa rôzne aktivity, hry, zneli piesne, duchovné posolstvá, mali sme zaujímavého hosťa, výlet na bicykloch a samozrejme kopu jedla, dobrého, ktoré pripravili ochotné mamy a staré mamy a celkovo bolo dosť srandy a zážitkov.

Pre deti je vždy vzácnosťou môcť byť preč z domu, spať niekde mimo, v spacáku, byť s kamarátmi, kamarátkami. Vieme, že to je dôležité a ak k tomu dokáže organizátor akcie pridať niečo iné, navyše, zaujímavé, potom sa môže celá akcia hodnotiť ako vydarená a v dušiach mladých je spokojnosť.

Ja verím, že naša „ noc v zborovke“ alebo „24 hodinovka na FARE“ bola presne niečím tohto druhu. Veď, kto by nechcel kráčať o polnoci na kostolnú vežu s pocitom, že tam hore...je...vááááá... nejaká čudná tvár navyše, ktorá sa zjaví až pri fotení...? Kto by nechcel počuť múdreho a veriaceho pána docenta ( Doc. Vladimíra Bahýla zo Zv. Slatiny), ktorý nám ukázal pohľad na hviezdy, planétu Venuša, na Mesiac cez svoj ďalekohľad? Kto by nechcel ísť konečne do kostola na bohoslužby, počúvať kázeň, zaspievať celkom peknú novú pieseň a prijať požehnanie? Kto by nechcel...? No, dalo by sa pokračovať...o bicykloch a ťažkej túre na zmrzlinu na Sliača, o naháňaní loptičky, o „ťažkom“ zaspávaní na tvrdom podklade podlahy v zborovej sieni...o partii bez hry na mobiloch...:)

Sme radi, že sme to zvládli a že sme deťom dali síce trochu iný darček, ale predsa len darček ku Dňu detí. Nech ich všetkých Pán Boh žehná! r. l. d.